Lipoaspiratie

gambe sau genunchi

O lipoaspirație sau liposucție este un tratament chirurgical la care se apelează pentru a obține o remodelare a unor zone cu depuneri de grăsime, disproporționate în comparație cu restul corpului. Uneori, anumite zone ale corpului au depozite de grăsime nu pot fi îndepărtate nici prin diete și nici prin exerciții fizice. Cel mai des, abdomenul este zona corpului care pune această problemă.

Lipoaspirația ( liposucția, lipoplastia, lipectomia sucționată sau simplu lipo) reprezintă îndepărtarea chirurgicală a depozitelor localizate de grăsime situate de obicei în zonele:

– obraz, bărbie, gât
– membre superioare
– torace anterior și posterior
– abdomen și talie
– șolduri și fese
– coapse
– regiunea internă a genunchilor
– gambe și gleznă

Lipoaspiratie gambe: 2500 €

Lipoaspiratie clasică gambe: 2500 €

Lipoaspiratie genunchi: 2500 €

Lipoaspiratie clasică genunchi: 2200 €

Cum se realizează efectiv operația de liposucție sau lipoaspirație?

1. În cadrul operației chirurgicale aferente liposucției se vor
realiza incizii minuscule în apropierea zonelor de tratat. Uneori incizia este atât de mică încât nu sunt necesare fire de sutura.

2. Prin aceste incizii se introduc canule de mărimi variabile.

3. Grăsimea este mobilizată prin folosirea unui vacuum. Pentru zone mici se pot folosi seringi vacumizate. Tot serigi se folosesc atunci cand se dorește transferarea grăsimii sucționate în alte zone ale corpului, pentru a crește volumul zonei acceptoare (de exemplu la nivelul buzelor) prin microlipofiling. De asemenea se pot folosi și pentru tratamentul ridurilor profunde, sau
volumizarea feselor.

4. Zona aspirată se pansează într-un conformator special pentru a ajuta pielea să se ‘plieze’ pe noul conținut. Uneori sunt necesare intervenții secundare pentru a îndepărta pielea în exces.

5. După intervalul de vindecare de aproximativ 14 zile, sunt utile ședințe săptămânale de endermologie, pentru a nivela și mai mult zona lipoaspirată și pentru a se vindeca cât mai suplu.

Cum mă pregătesc pentru lipoaspirație?

– considerații prechirurgicale, teste de diagnostic și medicație
necesară
– instrucțiuni cu privire la ziua intervenției
– informații despre anestezia aleasă
– informații despre îngrijirile postoperatorii